Pieczone na polu 2022 - Stowarzyszenie Chrzanów Miasto dla Mieszkanów

  • facebook
  • wattsup
Przejdź do treści

____________________________________
Pieczone na Polu 2022
Za nami kolejna, 4 już edycja plenerowego wydarzenia Pieczone na Polu. W tym roku pogoda nas nierozpieszczała, ba nawet napędziła nam lekiego stracha. Mimo niesprzyjającej aury na starcie konkursu na Ziemniaki po Cabańsku zameldowało się 18 drużyn. Jak co roku konursowe potrawy oceniało 5 osobowe jury w składzie: pani Anna Siewiorek - dyrektor Miejskiej Biblioteki, pani Grażyna Kaim- redaktor nalczelna Tygodnika Przełom, pan Kamil Bogusz - dyrektor Muzeum w Chrzanowie, Pan Jan Głowacki - Przewodniczący Rady Osiedla Kościelec, pan Ireneusz Lipiec - ambasador pieczonych portal Chrzanów Dawniej i Dziś. Wszystie startujące drużyny otrzymały od organizatora paiety startowe a zwycięzcy okolicznościowe ceramiki.
Najlepsza okazała się w ocenie Jurorów "Ekipa Michała", drugie miejsce zajęła drużyna "Szwagry i Szwagierki" a trzecie drużyna "Na dwa gary". Jak co roku tradycyjnie wręczyliśmy również nagrodę Grand Prix Publiczności w tym roku trafiła ona w ręce drużyny "Przedszola Samorządowego nr. 5 w Chrzanowie. W tym roku, po raz pierwszy w konkurencji przeciągania liny, wynikiem 3:0 wygrała drużyna zwolenników pieczonych bez buraka. Zwycięzcom gratulujemy a wszystkim startującym drużynom dziękujemy za PYSZNĄ zabawę i mile spędzony czas. Do zobaczenia za rok !
Gorące podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego by to wydarzenie po raz kolejny mogło się odbyć -
bez WAS nie dalibyśmy rady:
DZIĘKUJEMY !!!

____________________________________
Wcześniejsze edycje
Wróć do spisu treści